Μηνύματα για την Ημέρα της Μητέρας

Μήνυμα Περιφερειάρχη Κρήτης για την γιορτή της Μητέρας

Η σημερινή Γιορτή της Μητέρας, αποτελεί μία ελάχιστη αναγνώριση της σημαντικής και αδιάλειπτης προσφοράς της κάθε μητέρας τόσο στην οικογένειά της, όσο και στη διαμόρφωση των αρχών και των αξιών της κοινωνίας μας. 

Στη σημερινή εποχή, οι μητέρες πρωταγωνιστούν στη ζωή και έχουν καταλάβει επάξια σημαντικές θέσεις στην αγορά εργασίας, στο δημόσιο βίο, στην πολιτική και στο δημόσιο βίο. Ανταποκρίνονται, με απόλυτη επιτυχία σε όλους τους ρόλους τους, ξεχωρίζουν και διακρίνονται. 

Ως Περιφέρεια Κρήτης, ευχόμαστε Χρόνια Πολλά σε όλες τις  μητέρες.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού  για την «Παγκόσμια ημέρα της Μητέρας» 

      Με την «Παγκόσμια ημέρα της Μητέρας», αναγνωρίζεται, συμβολικά, η προσφορά της –η καθημερινή, η παντοτινή,  η βαρυσήμαντη– στην οικογένεια, στην κοινωνία, σε κάθε χώρα.  Τιμώντας το πρόσωπο που μας δώρισε την ζωή, τιμάμε συνολικά την ανθρώπινη παρουσία. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του κόσμου.

     Η επίγνωση της ανιδιοτελούς αγάπης, της αφοσίωσης και των θυσιών κάθε μητέρας, αποτελεί ελάχιστη πράξη ευγνωμοσύνης προς αυτήν. Εν τούτοις, η ουσιαστικότερη έκφραση ανταπόδοσης, είναι η ίδια η προσωπική μας πορεία: όταν συγκροτείται με αξίες, με ανθρωπιά, με προκοπή, και με ουσιαστικές πράξεις στον βίο μας.

       Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, με τα πιεστικά οικονομικά ζητήματα, σε έναν κόσμο ιδιαίτερων απαιτήσεων, περίπλοκων συνθηκών ζωής και ασταμάτητων αλλαγών, ο ρόλος της εργαζόμενης μάνας εκτός της οικίας της –αλλά και της εργαζόμενης μέσα στο σπίτι της– γίνεται διαρκώς και πιο απαιτητικός. Χρειάζεται σκληρός, καθημερινός αγώνας για να ανταποκριθεί στις πολλές και ποικίλες υποχρεώσεις της.

     Αποτελεί χρέος της πολιτείας, χρέος της κοινωνίας, χρέος όλων μας, η στήριξη της αποστολής που έχει κάθε μητέρα. Με δράσεις και αποτελεσματικά μέτρα που θα εξασφαλίζουν: δυνατότητα εργασίας, σεβασμό στην προσωπικότητά της, αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, και ίσες ευκαιρίες σε κάθε τομέα της ζωής.

Στον Δήμο Ηρακλείου θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στις μητέρες όπως κάνουμε μέχρι σήμερα. 

Για την σημερινή Ημέρα της Μητέρας, ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σκέψη μας σήμερα είναι σε όλες τις μητέρες του κόσμου. Σκεφτόμαστε τις μητέρες των παιδιών στα Τέμπη, τις μητέρες των αεροπόρων μας που χάθηκαν στην αεροπορική τραγωδία και τις μητέρες όλων των παιδιών μας των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που έπεσαν για την πατρίδα και φυσικά την δική μας Μάγδα Φύσσα. Ευχή μας καμία άλλη μάνα να μη βρεθεί ξανά σε αυτή τη θέση. Στο μυαλό μας κάθε μάνα που παλεύει καθημερινά να τα βγάλει πέρα μέσα από τους πολλαπλούς και δύσκολους ρόλους που σηκώνει. Στη σκέψη μας οι εργαζόμενες μητέρες με μικρά παιδιά, οι μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών, οι ηλικιωμένες μητέρες που βρίσκονται μακριά από τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Είναι χρέος της Πολιτείας να στέκεται έμπρακτα πλάι τους σε όλες τους τις αγωνίες, ανάγκες και προσδοκίες. Η αντοχή, το σθένος, η ανιδιοτέλεια και η αγάπη τους είναι η ανεξάντλητη πηγή δύναμης για κάθε παιδί, για τον καθέναν και καθεμία από εμάς σε όλη μας τη ζωή».

Μήνυμα Σωκράτη Βαρδάκη για τη Γιορτή της Μητέρας

«Γιορτή της Μητέρας σήμερα κι έχουμε μια ακόμη αφορμή για να τιμήσουμε το μεγαλείο, την προσφορά, την ανιδιοτέλεια και την άνευ όρων αγάπη των ανθρώπων που μας έφεραν στη ζωή.

Των ανθρώπων που μας ανέθρεψαν, που μας μετέφεραν αξίες, που μας καθόρισαν και μας διαμόρφωσαν σ’ αυτό που είμαστε.

Χρόνια πολλά στους κυματοθραύστες της ζωής μας, σ’ αυτές που φωτίζουν τα σκοτάδια μας, σε όσες ακόμα μας φροντίζουν με στοργή, αλλά και σ’ εκείνες που κουβαλάμε με συγκίνηση και περηφάνια μέσα μας.

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες!»

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης για την Γιορτή της Μητέρας

Αν ένα πρόσωπο έχει ταυτιστεί με την έννοια της απεριόριστης Αγάπης, της αξεπέραστης Αφοσίωσης, της διαρκούς και ανιδιοτελούς προσφοράς, αυτό δεν είναι άλλο από την Μάνα! 

Μπορεί η εποχή μας να μην προσφέρεται για ρομαντικές αναφορές, όμως για την Μητέρα, όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά και επιβάλλεται  να αναζητήσουμε τρόπους έκφρασης της μοναδικότητας στη σχέση μας με το ιερό πρόσωπο της.

Πρέπει να αναγνωρίσουμε το σημαντικό ρόλο διαδραματίζει στην ζωή και την πορεία μας, με το πάντα αμέριστο ενδιαφέρον της και το παράδειγμα της.

Ο καθένας από εμάς, αλλά και η πολιτεία πρωτίστως, θα πρέπει να καταβάλλουμε ουσιαστική στήριξη της Άνεργης, της Εργαζόμενης και της Πολύτεκνης Μητέρας με παρεμβάσεις και δράσεις που θα ενισχύουν τον ρόλο. κάτι που θα αποβεί προς όφελος και του κοινωνικού συνόλου.

Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να ενδυναμώνουμε κάθε προσπάθεια που θα στοχεύει στην αναβάθμιση του ρόλου της μητέρας και θα διευκολύνει το έργο της.

Ευχόμαστε στις Μητέρες Όλου του Κόσμου, Χρόνια Πολλά!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί